Lokalna poraba maščobnih oblog

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Zanimivo, raziskava iz leta 2017 je pokazala, da verjetno obstaja lokalna poraba maščobe.

Primerjali so 2 skupini vadečih. Prva skupina je delala vaje za moč zgornjega dela telesa in 30 min teka, druga skupina pa vaje za moč za spodnji del telesa in 30 min vadbe za vzdržljivost na veslaču.
Prva skupina je več maščobe izgubila v zgornjem delu telesa, druga pa v spodnjem.

Zaključili so s tem, da je za lokalno porabo maščob potrebno delati vaje za moč za predel v katerem hočemo izgubiti maščobo, nato delati aktivnost pri kateri povečamo porabo kalorij, moramo pa biti tudi v kaloričnem deficitu. Pozor, to ne pomeni, da lahko pride do ekstremene lokalne porabe. Še zmerja velja, da moramo manj jesti kot porabimo in bomo porabljali maščobo kot balonček, ki se prazni. Torej, po celem telesu.

Ne pozabite v svoj trening najprej vključi vaj za moč, nato pa narediti drugi del, ki je bolj namenjen vzdržljivosti. Vzdržljivost lahko delate kot kombinacijo različnih vaj za moč, kot intervalni trening ali pa tudi dolgotrajno aerobno vadbo. Tudi zato so naši skupinski treningi sestavljeni na zgoraj omenjen način.

Trenirajte pametno, če pa želite izvedeti več nas kontaktirajte.

VIR:

Scotto di Palumbo A., idr.(2017).  Effect of combined resistance and endurance exercise training on regional fat loss.

Drugi članki...

6 pravil za oblikovanje zadnjice

Če si želite oblikovati zadnjico, upoštevajte naslednja pravila: Vaje za zadnjico izvajajte 2-5x na teden, najdite variacijo počepa in mrtvega dviga in