7 nasvetov, kako ostati zdrav in fit, ko delaš od doma

7 nasvetov, kako ostati zdrav in fit, ko delaš od doma

 

  1. Naredi si urnik in se ga približno drži, ali uporabi koledar in si rezerviraj čas za aktivnost. To je na tebi! Hitro zapademo v priganjanje samega sebe v smislu: “samo še to napišem, samo še to pošljem, samo še to odgovorim, ….in potem še vse obveznosti šolskega in družinskega življenja in že je tema in nismo imeli časa za svojo vadbo, niti za kaj drugega, kar bi želeli početi.
  2. Med delovnim procesom si vzemi 10 minutne odmore in zavestno vstani, se razgibaj, pretegni in sprehodi. Saj tudi sicer, potrebuješ čas, da prideš do svoje službe in zmeraj narediš neko pot do tja, se tudi čez dan več gibaš med pisarnami, po stopnicah, ipd. Prav tako lahko del klicev opraviš stoje ali v gibanju. Te odmore lahko izkoristiš, da pogledaš, kaj so otroci narisali ali da zložiš perilo (ja, vem ni ravno idealno, ampak verjetno na koncu dneva to pač moramo storiti).
  3. Odloči se in zapusti dom. Pojdi na sprehod, zjutraj po kavo ali po kosilu na zrak (kot bi imel odmor v službi v službeni čajni kuhinji).
  4. Vzdrži se poseganja po prigrizkih (tudi, ko otrokom pripravljaš malico). Idealno je, če je tvoje delovno mesto doma, čim dlje od hladilnika ali predala s prigrizki. Še bolje bi bilo, da jih sploh ne kupiš 🙂
  5. Pazi na oči. Raziskave so pokazale, da je treba očem dovolit odmor od ekranov. Zato poskrbi, da vsakih 20 min pogledaš stran od ekrana za vsaj 20s (tudi kak glavobol, lahko s tem preprečiš).
  6. Pripravi si “zdravo delovno mesto”. Poskrbi za dovolj svetlobe, prezrači in morda si omisli kako rastlino, da se počutiš udobno. Vsekakor poskrbi za primeren stol in ravno držo.
  7. Hm, obleči še kaj drugega kot trenerko in mikico, uredi si lase, itd.To pomaga in da našim možganom impulz, da smo pripravljeni za delo.

 

Zavestno (be mindeful) razmišljaj o svojem zdravju in počutju v času dela od doma in reagiraj pravočasno ter poskrbi za svoje telo in duha. Lažje rečeno kot storjeno, ampak velja se potruditi korak po korak.

 

Želimo ti veliko uspeha in da najdeš svoj balans.

 

p.s. Naš LadyFit in SupermanBody program potekata v polnem zagonu in upoštevata novo realnost “gneče” doma. Vadba traja max. 30 min in vse je razloženo in vodeno preko aplikacije (zelo prijazne uporabniku). Pa tudi redna komunikacija in prilagajanje programa poteka konstantno s trenerjem glede na tvoj dan in cilje.