Neaktivnost otrok v Sloveniji v času pandemije že kaže slabe rezultate. Kakšne posledice ima zaprtje v sobe starejših v domih za ostarele?!!

Neaktivnost otrok v Sloveniji v času pandemije že kaže slabe rezultate. Kakšne posledice ima zaprtje v sobe starejših v domih za ostarele?!!

Oprostite, ampak če zapreš vrata, problem ne bo izginil! Pojavijo se novi, drugi, morda še hujši. Potrebno je ukrepati in najti načine, da se bodo ljudje gibali tudi če iz vseh koncev in krajev grozi in uhaja COVID 19!
Šokantni rezultati…Naši otroci so v karanteni postali debeli zapečkarji. (Poglej si video povezavo raziskave Fakultete za šport)
Neživljenjski koronaukrepi so imeli zelo škodljive učinke na telesno zdravje osnovnošolcev. Strokovnjaki FŠ kličejo k takojšnjim in sistemskim ukrepom….
Pomisli kako to vpliva tudi na naše najstarejše v domovih, ki ne smejo iz sobe…Koliko smo starejšim skrajšali življenjsko dobo? 😔
Marsikje ne smejo na dvorišče, niti na hodnik. Poleg vseh emocionalnih stisk ob izolaciji in separaciji, jih je udarilo še dejansko fizično poslabšanje zaradi omejitev gibanja, ki pa bi ga lahko in bi ga morali preprečiti!
Kot je virusu smrtno nevaren, je tudi zavestno priklenjanje zdravih starejših ljudi na posteljo in njihov sobico. Kljub vsem nujnim ukrepom, ne bi smeli pozabiti na možnost gibanja in vzpodbujanje gibanja starostnikov. Pa če tudi v določenih časovnih intervalih po hodniku. Če lahko za vse skupine poskrbimo, da se izmenično premikajo po institucijah, bi morali insistirati tudi pri starostnikih. Saj zanje je to dobesedno ŽIVLJENJSKEGA pomena.
Sprašujem se….Koliko od tistih zbolelih za COVID bo vzela bolezen in koliko to, da so že 14dni sami, da ne smejo dlje kot do WC-ja… 😔
Kako bo to vplivalo na njihove gibalne sposobnosti, na srčno žilni sistem,…

Pa ne se spet izgovarjat na kadre….rajši podrobneje prevetrite organizacijo in prioritete in se bo našlo 30 min na dan za vsakega, ki sploh še hodi v domu za ostarele, da naredi par korakov in vaj nekje v svoji izolaciji.

Samo zapreti vrata in čakati da mine, ni rešitev! Sploh ne humana!